Norge er ikke et land med likestilling!

 

 

IMG_9670 (1)

Bilde fra gårsdagens demonstrasjon for kvinners rettsikkerhet i forbindelse med voldtekt i Norge (her med Guro Sibeko som avsluttet det hele med en fantastisk tale). Det var en utrolig sterk opplevelse å stå sammen med så mange engasjerte mennesker og det høre så mange flotte folk dele sine tanker og opplevelser angående temaet (likevel var jeg skuffet over å se så få menn).

Det er sjokkerende for meg å se hvor mange, spesielt menn, som tar lett på temaet voldtekt. Det virker på meg som temaet av voldtekt av kvinner er et tema som engasjerer lite blant norske menn, med mindre en voldtekt har blitt utført av en fra et ikke- vestlig land. Da skal jeg love deg at det blir oppstyr!

Jeg har sett mange etnisk norske menn som har utrykt støtte og sympati for de tre mennene som nylig gikk fri fra å ha gruppevoldtatt en 19 år gammel jente. Hadde de fått den samme støtten om de var fra et ikke- vestlig land? Selvfølgelig ikke. Ingen hadde gått på sosiale medier for å si seg enige i rettsdommen og forsvart dem da! Men jeg er også relativt sikker på om at hvis de tre mennene som ble siktet for voldtekten hadde hatt en annen kulturell bakgrunn en vest- europeisk, hadde de blitt straffedømt av det norske rettssystemet.

Synd å måtte si det, men jeg tenkte umiddelbart da jeg leste “Tre menn frikjent for gruppevoldtekt” at de var etnisk norske. Noe sånt hadde aldri skjedd med tre menn med opphav fra for eksempel Somalia. Det sier seg selv når 8000-9000 kvinner blir voldtatt hvert år at Norge har et strukturelt og kulturelt problem med hvordan menn blir lært opp til å se på kvinner i dette landet. La oss ikke gå rundt å late som vi er likestilte i dette landet, når vi ikke er det. Vi trenger et mye bedre rettsystem og vi trenger mye bedre folk som sitter i det. Jeg mener at vi burde ha om likestilling og feminisme på pensum allerede på barneskolen for at noe som helst skal skje med ukulturen vår.  Dette vil etter min mening gagne både menn og kvinner. Og vil forhåpentligvis føre til blant annet mindre voldtekt og objektifisering av kvinnekroppen (les mer objektifisering av kvinner her) og en økt samværsrett for fedre (les mer om diskriminering av fedre her ). Økt undervisning i feminisme er  rett og slett vinn-vinn for begge kjønn.

Leave a Comment